Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
Hamuru İçin:
- Yarım su bardağı un, su ve tuz
Yapılışı:
Su, tuz ve unla sert bir hamur yoğrulur.
Hamur oklava ile 2-3 mm kalınlığında açılır ve ince kareler halinde kesilir.
Mercimek hafif diri haşlanır.
Hazırlanan hamurlar, haşlanan mercimeğe katılarak pişirilmeye devam edilir.
Yoğurt tuzla çırpılarak, kaynamakta olan çorbaya eklenir.
Bir taşım kaynayana kadar karıştırılır ve ocaktan alınır.
Ayrı bir yerde tereyağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur ve nane eklenir.
Hazırlanan karışım çorbaya ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder