Hamur Malzemeleri:
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı erimiş margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç Malzemeleri:
- 500 gr süt
- 60 gr irmik
- 200 gr toz antep fıstığı
Üzerine:
- 250 gr tereyağ
Şerbeti İçin:
- 5,5 su bardağı su
- 5,5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Süt, sıvı yağ, erimiş margarin, yumurta, sirke, yoğurt ve tuz karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur 30 dk dinlendirilir.
- 20 bezeye ayrılır.
- Her beze nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılıp, aralarına nişasta serpilerek 10 tane üst üste konur.
- Daha sonra oklava ile tepsi büyüklüğünde açılır.
- Ara katına irmikli muhallebi ve üzerine antep fıstığı serpilir.
- İstenilen şekilde dilimlenip, üzerine eritilmiş, üzerinden köpükleri alınmış, kızgın tereyağ gezdirilir.
- 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
İç Malzemelerinin Yapılışı:
- Süt tencerede kaynatılır.
- Yavaş yavaş karıştırılarak irmik ilave edilir.
- Muhallebi kıvamında pişirilir.
- Ilıklaştığında hamur üzerine yayılır.
Şerbetin Yapılışı:
- Şeker ve su, şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Kaynayınca ocağın altı kısılır.
- Ağdalı bir kıvama gelene kadar 30-35 dk kaynatılır.
- İndirmeye yakın limon suyu ilave edilir.
- Soğuk şerbet, ılık tatlının üzerine dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder