15 Kasım 2009 Pazar

Fındıklı Börek




















Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için:

  • 250 gr margarin
  • 400 gr dövülmüş ceviz

Yapılışı:

  • Ilık su, şeker ve maya karıştırılıp mayalandırılır.
  • Ilık süt, yumurta, sıvı yağ, tuz, maya ve yeteri kadar un ile karıştırılır.
  • Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur 20 dk dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur 12 bezeye ayrılır.
  • Her beze tepsi büyüklüğünde açılır.
  • Tepsiye bir 1 yufka üzerine eritilmiş margarin ve 1 avuç dövülmüş fındık serpilir.
  • Bu işlem tüm yufkalarda uygulanarak üst üste hazırlanır.
  • 15 dk bekletilir.
  • 5 cm eninde uzun uzun kesilir.
  • Kesilen şerit tepsiden alınıp burularak yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder