25 Ekim 2009 Pazar

Katmer Poğaça












Malzemeler:
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
*20 gr yaş maya
*2 çay kaşığı toz şeker
*2 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Aldığı kadar un
*Aralarına sürmek için 150 gr tereyağ
İç Malzemeler:
* 250 gr beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Maya çok az ılık su ve 2 çay kaşığı şeker ile eritilir.
Kabarması için üzeri kapatılır.
Ilık süt, sıvı yağ, tuz, yumurt akı ve maya karıştırılır.
Un eklenerek mahlep katılır.
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.
Mayalanması beklenmeden 8 eşit parçaya bölünür.
Her parça merdane ile tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine yumuşak tereyağ ince bir tabaka halinde sürülür.
Hamurlar üst üste dizilerek her parçaya aynı işlem uygulanır.
(En üste yağ sürülmez)
Üst üste dizilmiş hamurlar fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütülür.
Sigara böreği sarar gibi kesilip, kenarına peynir ve maydanoz karışımı konularak sarılır.
30-40 dk tepside mayalandırılıp, üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder