15 Kasım 2009 Pazar

MENGEN KEBABI







Malzemeler:
  • 1 kilo kemiksiz kuzu kuşbaşı
  • 4 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 500 gr mantar
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı rende kaşar
  • 1 paket krema

Yapılışı:

  • Etler az miktarda sıvı yağda suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur.
  • İnce kıyılmış sivri biberler eklenir.
  • Doğranmış ve kıyılmış mantarlar katılır
  • Küp doğranmış domatesler eklenir.
  • 5 dk sonra kavrulan etler katılır.
  • Etler yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
  • Baharatlar katılır ve karışım borcama dökülür.
  • Üzerine krema ve bezelye dökülür.
  • En üstüne kaşar rendelenip 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder