15 Kasım 2009 Pazar

Hamsili Pilav







Malzemeler:
  • 1.5 kilo hamsi
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı dolma baharı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nane
  • Mısır unu

Yapılışı:

  • Sıvı yağda fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • İnce kıyılmış soğan katılıp sotelenir.
  • Küp doğranmış domatesler ilave edilip, 5 dk daha pişirilir.
  • Pirinçler katılıp kavrulur.
  • Tuz ve şeker eklenir.
  • 3 su bardağı sıcak su katılıp, kısık ateşte pişirilir.
  • Demlendikten sonra baharatları katılır.
  • Hamsilerin başı koparılıp kılçıkları ayıklanır.
  • Tuzlanır, yuvarlak bir tepsi yağlanıp balıklar mısır ununa bulanır.
  • Sırtları alta gelecek şekilde iç içe tepsiye dizilir.
  • İçine pilav döşenir.
  • Üzeri tekrar balıkla kapatılır.
  • Üzerine sıvı yağ dökülüp, 18o derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder