Malzemeler:
- 1.5 kilo hamsi
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı dolma baharı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nane
- Mısır unu
Yapılışı:
- Sıvı yağda fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- İnce kıyılmış soğan katılıp sotelenir.
- Küp doğranmış domatesler ilave edilip, 5 dk daha pişirilir.
- Pirinçler katılıp kavrulur.
- Tuz ve şeker eklenir.
- 3 su bardağı sıcak su katılıp, kısık ateşte pişirilir.
- Demlendikten sonra baharatları katılır.
- Hamsilerin başı koparılıp kılçıkları ayıklanır.
- Tuzlanır, yuvarlak bir tepsi yağlanıp balıklar mısır ununa bulanır.
- Sırtları alta gelecek şekilde iç içe tepsiye dizilir.
- İçine pilav döşenir.
- Üzeri tekrar balıkla kapatılır.
- Üzerine sıvı yağ dökülüp, 18o derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder