15 Kasım 2009 Pazar

Ezogelin Çorbası


Malzemeler:


  • 2 su bardağı kırmızı mercimek

  • 1 kahve fincanı pirinç

  • 1 kahve fincanı ince bulgur

  • 3 yemek kaşığı salça

  • 2 orta boy soğan

  • 2 yemek kaşığı un

  • Sıvıyağ

  • Karabiber, tuz, pul biber, kuru nane

Yapılışı:



  • Sıvıyağda, yemeklik doğranmış soğanlar sotelenir.

  • Salçası katılıp, 2 dk daha kavrulur.

  • Un eklenip, 5 dk daha kavrulur.

  • Yeteri kadar su ilave edip mercimek, bulgur ve pirinç katılıp kısık ateşte pişirilir.

  • Kuru nane serpilip servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder