Malzemeler:
- Yarım kilo ıspanak
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 3 adet kuru soğan
- 100 gr tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- 4 adet yufka
- Tuz, sıvı yağ
Yapılışı:
- Ispanaklar saplarından ayrılıp, ince ince kıyılır.
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur.
- Havuç rendelenir ve 1 adet soğan ile sıvı yağda kavrulur.
- Haşlanan patates ezilir ve 1 adet soğan ile kavrulur.
- Hepsine ayrı ayrı baharatları katılır.
- Tereyağ eritilip su ile karıştırılır.
- Yufkalardan bir tanesinin üzeri bu karışımla ıslatılır.
- Yufkanın bir kısmı katlanıp, hazırlanan içlerden biri uzun bir şerit halinde yerleştirilir ve rulo şeklinde sıkı sıkı sarılır.
- Diğer iki malzeme içinde aynı işlem uygulanır.
- Dördüncü yufka da ıslatılıp, rulolardan ikisi yanyana biri ortaya gelecek şekilde yerleştirilip hep beraber rulo şeklinde sarılır.
- Buzdolabinda 20-25 dk dinlendirilir.
- 1 parmak eninde dilimlenerek tepsiye dizilir.
- Artan tereyağ ve su karışımının içine 1 yumurta sarısı eklenip, her bir dilimin üzerine bu karışım sürülür.
- 180 derecede fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder