15 Kasım 2009 Pazar

ÜÇ RENKLİ BÖREK









































Malzemeler:
  • Yarım kilo ıspanak
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 3 adet kuru soğan
  • 100 gr tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 adet yufka
  • Tuz, sıvı yağ

Yapılışı:

  • Ispanaklar saplarından ayrılıp, ince ince kıyılır.
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur.
  • Havuç rendelenir ve 1 adet soğan ile sıvı yağda kavrulur.
  • Haşlanan patates ezilir ve 1 adet soğan ile kavrulur.
  • Hepsine ayrı ayrı baharatları katılır.
  • Tereyağ eritilip su ile karıştırılır.
  • Yufkalardan bir tanesinin üzeri bu karışımla ıslatılır.
  • Yufkanın bir kısmı katlanıp, hazırlanan içlerden biri uzun bir şerit halinde yerleştirilir ve rulo şeklinde sıkı sıkı sarılır.
  • Diğer iki malzeme içinde aynı işlem uygulanır.
  • Dördüncü yufka da ıslatılıp, rulolardan ikisi yanyana biri ortaya gelecek şekilde yerleştirilip hep beraber rulo şeklinde sarılır.
  • Buzdolabinda 20-25 dk dinlendirilir.
  • 1 parmak eninde dilimlenerek tepsiye dizilir.
  • Artan tereyağ ve su karışımının içine 1 yumurta sarısı eklenip, her bir dilimin üzerine bu karışım sürülür.
  • 180 derecede fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder