Malzemeler:
1 paket milföy hamuru- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber, karabiber, tuz
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı, susam
Yapılışı:
Mercimek haşlanıp, suyu süzülür.
Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur.
İçerisine haşlanan mercimek, pul biber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır.
Milföy hamurunun 1 tanesini sağından ve solundan 1'er cm aralıklarla şeritler oluşturacak şekilde çentikler atılır.
Bu şeritlerden en üstteki ve en alttaki sağda ve solda uç uça birleştirilir.
Oluşan sepete mercimekli iç doldurulur.
Diğer şeritler sağlı sollu mercimeklerin üzerini karıştıracak şekilde birleştirilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir.
180 derecelik fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder