Malzemeler:
- 15-20 yaprak ıspanak
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 orta boy kurusoğan
- 500 gr uzun dilimli tavuk bifteği
- 3 yemek kaşığı rende kaşar
- Tuz, karabiber
Sosu İçin:
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 kuru soğan
- 1 kırmızı biber
- 2 domates
- Pul biber, tuz, karabiber
Yapılışı:
Ispanaklar ayıklanıp yıkanır ve ince ince doğranır.
Yemeklik doğranmış soğanlar, sıvı yağda kavrulup ıspanaklar ilave edilir.
3-4 dk kavrulup suyu çektirilir.
Ocağan altı kapatılıp, tuz , karabiber ve kaşar rendesi eklenip soğutulur.
Tavuklar yıkanıp, yağlı kağıt üzerinde kenarları 1 cm üst üste gelecek şekilde dizilir.
Kenarına uzunlamasına ıspanaklı harç yerleştirilip, rulo şeklinde sarılıp, yağlı kağıt ile birlikte 200 derecelik fırında tavuklara bıçak kolay batana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca, yağlı kağıt üzerinden alınıp 1 parmak kalınlığında dilimlenir.
Üzerine sos eklenerek, servis edilir.
Sosun Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğanlar yağda kavrulup ince kıyılmış kırmızı biber eklenir.
Domates rendesi ilave edilir ve iyice pişirilir.
Baharatları katılıp, blenderdan geçirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder