MALZEMELER
- 4 adet iri patates
- 2 adet yumurta
- 100 gr beyaz peynir
- 4-5 dal maydanoz ve yesil sogan
- 100 gr kasar peyniri
- 2-3 yemek kasigi ketçap
- 4 adet milföy hamuru
- Tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
- Patatesleri kabuklu haslayip soyun.
- Enine 2 ye bölün.
- Içlerin kasikla oyun.
- Çikan patatesleri bir kaba alip çatalla
ezin. - Üzerine tuz karabiber serpin. Ince kiyilmis maydanoz, yesil sogan, ezilmis beyaz peynir ve yumurtalari ilave edin.
- Iyice karistin.
- Içleri oyulmus patatesleri firin kabina yerlestirin. Içlerine harçtan doldurun. Üzerine kasar peynir rendesi serpin.
- 180 derece isili firinda peynirler kizarincaya kadar pisirin. Firindan alip üzerine ketçap gezdirip servis yapin.
- Sepet sekli vermek için milföy hamurlarini seritler halinde kesip ay sekli verin. Firinda kizartip patateslerin üzerine yerlestirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder