27 Aralık 2009 Pazar

Patates Dilimleri

Mutfak: Türk Süre: 40-60dk

MALZEMELER
  • 4 adet iri patates
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz ve yesil sogan
  • 100 gr kasar peyniri
  • 2-3 yemek kasigi ketçap
  • 4 adet milföy hamuru
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

  1. Patatesleri kabuklu haslayip soyun.
  2. Enine 2 ye bölün.
  3. Içlerin kasikla oyun.
  4. Çikan patatesleri bir kaba alip çatalla
    ezin.
  5. Üzerine tuz karabiber serpin. Ince kiyilmis maydanoz, yesil sogan, ezilmis beyaz peynir ve yumurtalari ilave edin.
  6. Iyice karistin.
  7. Içleri oyulmus patatesleri firin kabina yerlestirin. Içlerine harçtan doldurun. Üzerine kasar peynir rendesi serpin.
  8. 180 derece isili firinda peynirler kizarincaya kadar pisirin. Firindan alip üzerine ketçap gezdirip servis yapin.
  9. Sepet sekli vermek için milföy hamurlarini seritler halinde kesip ay sekli verin. Firinda kizartip patateslerin üzerine yerlestirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder