1 Kasım 2009 Pazar

RUM TATLISI


Malzemeler:

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.

Diğer malzemeler karıştırılıp, yağlanmış tepsiye dökülür.

180 derecede pişirilir.

Fırından çıkarıldıktan sonra, üzerine soğuk şerbet dökülür.

Arzuya göre üzerine hindistan cevizi serpilerek servis edilir.

2 yorum:

  1. merhaba vildan ben yemek kursundan selin.kurstan ayrıldım ama arkadaşlarım ve ben tarifleri takip ediyoruz sanada teşekkür etmek istedik.yeni tarifleri büyük bir merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim canım. Bu site amacına ulaştıysa ne mutlu bana!

    YanıtlaSil