20 Ekim 2009 Salı

POĞAÇA
























Malzemeler:
*250 gr tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üstüne sürmek için ayrılır)
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İç Malzeme:
500 gr beyaz peynir, yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, toz şeker ve tuz homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır.
Üzerine un ve kabartma tozu karışımı elenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur.
Hazırlanan hamur buzdolabında 40-45 dk dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp ortasına iç malzemeler konularak yarım ay şeklinde kapatılır.
Poğaçalar yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
Arzuya göre susam ve çörek otu serpilebilir.
180 derece fırında pişirilir.

1 yorum: