Malzemeler
Orta boy karnıbahar
2 adet havuç
1 çay bardağı kaya tuzu
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
5 baş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
2,5 lt su
10 adet kişniş (İsteğe göre)
Yapılışı:
*Karnıbahar çiçeklerine ayrılıp, sirkeli suda 5 dk bekletilir.
* Suyu süzüldükten sonra kavanoza bir sıra karnıbahar, bir sıra iri halkalar şeklinde doğranmış havuç dizilir.
*Üzerine bir çorba kaşığı pul biber serpilir.
* Sarımsaklar aralara serpilir.
*Turşu yapılan kavanoz kaç lt ise o kadar su tencerede kaynatılır.
*Kaynayınca kaya tuzu, sirke ve şeker ilave edilir, karıştırılır.
*Suyun ilk sıcaklığını çıkıncaya kadar bekletilir ve kavanoza boşaltılır.
*Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
*4 gün boyunca her gün kapağı açılarak gazı alınır ve alt üst edilir.
*15-20 gün bekletilir.
PÜF NOKTASI:
* Turşu suyunun kaynar olması gerekmektedir. Amaç karnıbaharın kıtır kıtır olmasını sağlamaktır.
* Turşuyu daha erken tüketmek isteyenler bir avuç nohutu kavanoza ilave edebilir.
* Kavanozun cam olması turşunun ömrünün daha uzun olmasını sağlar.
Orta boy karnıbahar
2 adet havuç
1 çay bardağı kaya tuzu
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
5 baş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
2,5 lt su
10 adet kişniş (İsteğe göre)
Yapılışı:
*Karnıbahar çiçeklerine ayrılıp, sirkeli suda 5 dk bekletilir.
* Suyu süzüldükten sonra kavanoza bir sıra karnıbahar, bir sıra iri halkalar şeklinde doğranmış havuç dizilir.
*Üzerine bir çorba kaşığı pul biber serpilir.
* Sarımsaklar aralara serpilir.
*Turşu yapılan kavanoz kaç lt ise o kadar su tencerede kaynatılır.
*Kaynayınca kaya tuzu, sirke ve şeker ilave edilir, karıştırılır.
*Suyun ilk sıcaklığını çıkıncaya kadar bekletilir ve kavanoza boşaltılır.
*Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
*4 gün boyunca her gün kapağı açılarak gazı alınır ve alt üst edilir.
*15-20 gün bekletilir.
PÜF NOKTASI:
* Turşu suyunun kaynar olması gerekmektedir. Amaç karnıbaharın kıtır kıtır olmasını sağlamaktır.
* Turşuyu daha erken tüketmek isteyenler bir avuç nohutu kavanoza ilave edebilir.
* Kavanozun cam olması turşunun ömrünün daha uzun olmasını sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder