Malzemeler:
*5 adet patlıcan
*750 gr kuzu kuşbaşı
*3 çorba kaşığı tereyağ
*1 adet soğan
*2 çorba kaşığı domates salçası
*3 adet domates
*3 adet sivribiber
*1 kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kuşbaşı etler ince ince kıyılmış soğan ile tereyağında sotelenir.
Karabiber ve salça katılıp, sıcak su ilave edilir.
Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
En son tuzu katılır.
Patlıcanlar alacalı soyulup, uzunlamasına ince ince dilimlenir.
Tuzlu ve şekerli suda yarım saat bekletilir.
Patlıcanlar yıkanıp, kurulanır ve kızgın sıvı yağda kızartılır.
Kağıt havlu üzerinde fazla yağın çekilmesi sağlanır.
İkişer patlıcan dilimi küçük kaselere çarpraz şekilde yerleştirilir.
Ortasına etli karışım konulur.
Patlıcan dilimlerinin uçları üstüste kapatılıp bohça şekline gelir.
Birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirilir.
Üzerine ince dilimlenmiş domates ve sivribiber yerleştirilip, kürdan batırılır.
Ayrı bir yerde yeteri kadar su ve salça ile bir sos hazırlanıp tepsiye dökülür.
180 derecelik fırında 15-20 dk pişirilir.
himmmm cok güzel görünüyor, biz de yapiyoruz evde fekat su kiyma olmasa yerine vejeteryan versiyonu olsa (: daha leziz olur gibime geliyor...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor. şişmanlamaktan korkuyorum
YanıtlaSil