25 Ekim 2009 Pazar

Islak Kurabiye







Malzemeler:
*125 gr margarin veya tereyağ
*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket (125 gr) kakao
*Aldığı kadar un
Şurubu için:
*1,5 çay bardağı toz şeker
*1,5 çay bardağı su
Üzeri İçin:
Toz antep fıstığı
Yapılışı:
Margarin, yumurta, sıvı yağ ve toz şeker iyice karıştırılır.
Ardından un, kabartma tozu, vanilya ve kakao karışımı elenerek, yumuşak bir hamur elde edilir.
Cevizden biraz küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır.
200 derecelik fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir.
Şerbet malzemeleri kaynatılır, soğutulur.
Sıcak kurabiyeler, soğuk şerbetin içine hızlıca batırılıp, çıkarılarak servis tabağına alınır.
Üzerine toz antep fıstığı serpilip 1 gece bekletilerek servise sunulur.

3 yorum:

  1. muhteşem görünüyor. sanırım soğumasını beklemeden bütün tepsi götürülür.

    YanıtlaSil
  2. Evet ben kek ve kurabiye tarzı yiyecekleri sıcak yemeyi daha çok severim zaten. Bunu da bekletmeden yedik ve gayet de hoş oldu.

    YanıtlaSil
  3. evet çok güzel tarifler denicem ama ablam leylaya sözüm ahçılıkta beni geçemez

    YanıtlaSil