
Malzemeler
*1 kg dolmalık biber
*1/2 beyaz lahana
*3-4 adet kırmızı biber
*3-4 adet yeşil biber
*1 demet maydanoz
*1 demet kereviz yaprağı
*5 baş sarımsak
*Kaya tuzu, Sirke, Su
Yapılışı:
*Lahana, kırmızı biber, yeşil biber, kereviz yaprakları, maydanoz ve ayıklanmış sarımsaklar satır kıymasından biraz irice doğranır.
*Kıyılan malzemeye bir miktar tuz eklenip biraz yumuşaması sağlanır.
*Ayıklanmış ve yıkanmış dolmalık biberlere bu karışım sıkıca doldurulur.
*Kırmızı biberlerden kapak yapılıp ağızları kapatılır.
* 1 lt kaynamış ve soğutulmuş içme suyuna 1-1,5 yemek kaşığı kaya tuzu ve biraz sirke ilave edilir.
*Biberler kavanoza yerleştirilir ve tuzlu su ilave edilir.
*En üstüne maydanoz sapları ve kereviz sapları yerleştirilir.
*Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır.
NOT: Arada bir suyu kontrol edilir. İki hafta sonra yenilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder