19 Ekim 2009 Pazartesi

ARMUT KÖFTE













































Malzemeler:
*8 adet küçük boy patlıcan
*1 kg tavuk kıyması
*1 adet haşlanmış patates
*2 dilim bayat ekmek içi
*1 yumurta
*Tuz
*Karabiber
*Galeta Unu
*1 adet soğan
*1 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağ
Kızartmak için sıvıyağ


Yapılışı:
Patlıcanlar tepeleri üzerinde kalacak şekilde soyulup, tuzlu ve şekerli suda bekletilir.
Suyu sıkılır, kurulanır ve kızgın yağda kızartılır.
Ayrı bir yerde haşlanmış, rendelenmiş patates ve soğan (suyu sıkılmış) tavuk kıymasına eklenir.
Ekmek içleri ıslatılıp , suyu sıkılarak kıymaya eklenir.
Yumurta, tuz ve karabiber karışıma eklenir.
Şekil alabilecek kadar galeta unu eklenir.
Patlıcanların etrafı köfte ile sarılır.
Bol sıvı yağda kızartılır.
Dometesler rendelenip, tereyağ ile suyunu çekene kadar kavrulur.
Fırın tepsisine dizilen köftelerin üzerine domatesli sos dökülür.
200 derecede 15 dk pişirilir.

1 yorum:

  1. harika görünüyor. ellerine sağlık, diğer menüler için şimdiden sabırsızlanıyorum

    YanıtlaSil